Årets lammesesong står nå for døra og me gler oss til å tilby lokale spesialitetar igjen.
Pinnakjøt og fenalår blir tilgjengeleg for utlevering frå November. På grunn av stor etterspørsel blir dette av erfaring raskt utseld,
- så ver tidleg ute.
Kjøtprodukt har me kun i ei avgrensa periode etter kvar slakting,
- fryst vare er tilgjengeleg utover hausten. Ta kontakt for bestilling.
Produkta våre er frå lam av Gamal norsk sau (Villsau) og svartfjes. Dei går på beite heile livet frå dei vert fødde i april til hausten.
Dei vert då slakta hjå Nortura Sandeid, og vidareforedla hjå oss heime på garden.
Spekinga og røyking blir utført hjå Br. Lundal på Frakkagjerd. Fenalår og pinnakjøtt som er røykt, blir røyka på tradisjonelt vis med brake(einer) og bøk.
Skinna vert garva hjå Granberg Garveri i Ølen.
Priser
Pinnekjøtt av sider og bog - røykt/urøykt | 430,- pr. kg. | Utseldt for både røykt og urøykt. |
Fenalår - røykt/urøykt | 510- pr. kg. | |
Middagspølse, av fjorlam(pakke av 1 pølse à 360 gr) | 250 Kr/Kg(omlag 90 kr per pakke) | |
Villsauskinn | 1400,- pr. stk. |